Française Nederlands English
La Petite Brenne | Naturistencamping in Frankrijk

Activiteiten

Naast alle vaste voorzieningen ( zie campingvoorzieningen ) biedt la petite Brenne in juli en augustus een uitgebreid animatieprogramma.

Hoewel een groot deel van het programma in het hoogseizoen wordt georganiseerd zijn er ook in het laagseizoen activiteiten: de sauna, massages en natuurwandelingen. Er is een klein knutselclubje wat gezellig samen werkt aan mozaïeken, 3D-kaarten etc. Dagelijks wordt het programma aangekondigd op grote borden bij de bar.

Alle activiteiten zijn gratis, alleen bij de activiteiten waarvoor het materiaal prijzig is wordt een vergoeding voor de materiaalkosten gevraagd ( mozaïeken , beeldhouwen ).

Een vast onderdeel is de animatie met paarden en ezels.

La petite Brenne beschikt over een flinke kudde. Zes keer per week worden ze uit de wei gehaald, en bij de paardenstal door de kinderen geborsteld. Wie wil kan daarna een ritje maken op paard of ezel, menig volwassene heeft dat hier voor het allereest gedaan. 

Er zijn twee koetsjes, een antiek ezelkoetsje en een tienpersoons koets voor het trekpaard. Beide koetsjes rijden regelmatig een rondje over de camping, iedereen mag een ritje meemaken.

De paarden en ezel- activiteit is overigens gratis en voor iedereen toegankelijk. Voor wie een serieuze bosrit wil maken: verschillende maneges in de buurt bieden dit aan.

Veel aandacht wordt er besteed aan de creativiteit. Zoals het beeldhouwen met zeepsteen (steatite) en het mozaïekatelier. 

Kinderen maken er kleine hangertjes en beeldjes, volwassenen kunnen zich ook wagen aan grotere beelden. Met de muzikale mensen wordt er geoefend voor een muziekavond die een maal per week wordt gehouden. Hiervoor is een muzieksalon met een piano beschikbaar. Deze is ook te gebruiken om zelf te oefenen met een instrument.

Wekelijks is er een circusvoorstelling voor en door campinggasten. La petite Brenne beschikt over veel circusattributen waarmee jong en oud kunnen oefenen om zich te bekwamen op bijvoorbeeld de grote, ronde bal, het strakke koord, de eenwielfiets of de diabolo. Onder goede begeleiding kan een act geoefend worden. Wie durft mag deze act dan uitvoeren tijdens de voorstelling.

Een paar keer per week wordt er geknutseld in de knutselclub . Er worden kaarten gemaakt, met brooddeeg gewerkt, pompoenen gemaakt en nog veel meer.

Voor de allerkleinsten wordt er ’s avonds een kinderverhaaltje in het Nederlands voorgelezen. Sport is er natuurlijk ook, voetbal, volleybal, hardlopen en aquagym zijn activiteiten die regelmatig worden georganiseerd. De skelterrace die elke zaterdag wordt verreden op de binnenplaats is niet alleen voor de deelnemers maar ook voor de toeschouwers een sensatie.

De sauna is elke dag behalve op zaterdag open. Regelmatig zijn er extra sauna activiteiten zoals kindersauna, opgietsessies en scrubsessies. Het is ook mogelijk in te tekenen voor een goede relaxerende massage, masseurs (masseuses) bieden hun diensten aan.

Af en toe worden er grote evenementen gehouden waaraan de organisatoren vaak net zo veel lol beleven als de deelnemers en vaak al dagen van tevoren mee bezig zijn. De spooktocht is beroemd, er zijn ook leuke speurtochten, levend stratego, een paardenshow etc.

Het animatie programma is open van karakter. Dat wil zeggen dat er altijd ruimte is voor nieuwe leuke ideeën.
Het programma wordt namelijk uitgevoerd door vrijwilligers en ook door campinggasten. Daardoor komen er steeds nieuwe, originele ideeën op de proppen. Enthousiaste gasten met een specialiteit zijn van harte uitgenodigd dit eens te delen: yoga, theatersport etc.

Er zijn ook activiteiten die geen begeleiding nodig hebben. Vissen in het meer is populair (de karpers gaan wel tot 10 kilo). Het terrein nodigt ook uit tot mooie naturistische wandelingen in de natuur. Er zijn 3 uitgezette wandelroutes op het terrein.
Er is een natuurgids die een begeleide wandeling aanbiedt, op het terrein, om vogels te kijken. Buiten het terrein is dit ook mogelijk. De omgeving van la petite Brenne leent zich heel goed tot wandelen en fietsen .