Française Nederlands English
La Petite Brenne | Naturistencamping in Frankrijk

Activiteiten

Naast alle vaste voorzieningen ( zie campingvoorzieningen ) zijn er op La petite Brenne vele activiteiten mogelijk.

In het laagseizoen kan de sauna worden bezocht, een massage ondergaan of speksteen worden bewerkt. Tussen 17:00 en 18:00 is het happy hour, vaak met muziek. Iedere donderdagavond is de muziekavond.

In het hoogseizoen is een vast onderdeel de animatie met paarden en ezels. La petite Brenne beschikt over een flinke kudde. Zes keer per week worden de dieren uit de wei gehaald en bij de paardenstal door de kinderen geborsteld. Wie wil kan daarna een ritje maken op paard of ezel, menig volwassene heeft dat hier voor het allereest gedaan. 
Ook zijn er twee koetsjes, een antiek ezelkoetsje en een tienpersoons koets voor het trekpaard.

Voor wie een serieuze bosrit wil maken: verschillende maneges in de buurt bieden dit aan.

Van zeepsteen kunnen de kinderen kleine hangertjes en beeldjes maken, volwassenen kunnen zich ook wagen aan grotere beelden.

Een paar keer per week wordt er geknutseld in de knutselclub . Er worden kaarten gemaakt, met brooddeeg gewerkt, pompoenen gemaakt en nog veel meer.

Voor de allerkleinsten wordt er ’s avonds een kinderverhaaltje in het Nederlands voorgelezen. Sport is er natuurlijk ook, voetbal, volleybal, hardlopen en aquagym zijn activiteiten die regelmatig worden georganiseerd. Regelmatig zijn er extra sauna activiteiten zoals kindersauna, opgietsessies en scrubsessies. Het is ook mogelijk in te tekenen voor een goede relaxerende massage, masseurs (masseuses) bieden hun diensten aan.

Af en toe worden er grote evenementen gehouden waaraan de organisatoren vaak net zo veel lol beleven als de deelnemers en vaak al dagen van tevoren mee bezig zijn. De spooktocht is beroemd, er zijn ook leuke speurtochten, levend stratego, een paardenshow etc.

Het programma wordt aangekondigd op borden bij de ingang van de receptie/bar/restaurant
Deelname aan de activiteiten is gratis, bij een aantal wordt wel een vergoeding voor de materiaalkosten gevraagd.
Het animatie programma is open van karakter. Dat wil zeggen dat er altijd ruimte is voor nieuwe leuke ideeën.
Het programma wordt uitgevoerd door vrijwilligers en ook door campinggasten. Daardoor komen er steeds nieuwe, originele ideeën op de proppen. Enthousiaste gasten met een specialiteit (yoga, sport) zijn van harte uitgenodigd dit te delen.

Er zijn ook activiteiten die geen begeleiding nodig hebben. Vissen in het meer is populair (de karpers gaan wel tot 10 kilo). Het terrein nodigt ook uit tot mooie naturistische wandelingen in de natuur. Er zijn 3 uitgezette wandelroutes op het terrein.
Maar ook buiten het terrein is vollop te doen. De omgeving van la petite Brenne leent zich heel goed tot wandelen en fietsen .